referandum
Bir ülkedeki tüm halkın belirli bir siyasi konuda karar vermesine sunulan oylama.
"The referendum results were surprising."Referandum sonuçları şaşırtıcıydı.
Politika Hakkında Konuşma konusundaki 19 İngilizce kelimeyi telaffuzları, örnek cümleleri ve Türkçe karşılıklarıyla incele.
referandum
Bir ülkedeki tüm halkın belirli bir siyasi konuda karar vermesine sunulan oylama.
"The referendum results were surprising."Referandum sonuçları şaşırtıcıydı.
federalizm
Merkezi bir hükümetin her bir kendi kendini yöneten devletin işlerini kontrol ettiği siyasi bir sistem
"Federalism divides power between governments."Federalizm hükümetler arasında güç böler.
ideoloji
Bir topluluğu veya ulusu yönlendiren inanç veya ilkeler bütünü.
"His ideology influenced many people."Onun ideolojisi birçok insanı etkiledi.
lobici
Bir yasanın çıkması veya değiştirilmesi konusunda siyasetçileri ikna etmeye çalışan kişi.
"The lobbyist met with senators."Lobici senatörlerle bir araya geldi.
monarşi
Bir kral veya kraliçe tarafından yönetilen bir devlet sistemi veya bu sisteme sahip ülke.
"The monarchy has a queen."Monarşide bir kral veya kraliçe bulunur.
seçim bölgesi
Belirli bir bölgede, yasama organında temsil edilmek üzere bir temsilci seçen halk grubu.
"The MP worked hard for the people in her constituency."Milletvekili, seçim bölgesindeki insanlar için çok çalıştı.
fraksiyon
Bir siyasi parti veya kuruluş içindeki küçük insan grupları arasındaki tartışmalar ve anlaşmazlıklar
"Faction caused division."Fraksiyon bölünmeye neden oldu.
koalisyon
İki veya daha fazla ülkenin veya siyasi partinin bir hükümet kurarken veya seçimler sırasında oluşturduğu ittifak.
"A coalition formed government."Bir koalisyon hükümeti kuruldu.
propaganda
Çoğunlukla önyargılı ve yanlış bilgi ve ifadeler olup bir siyasi amacı veya lideri desteklemek için kullanılanlar.
"The posters were propaganda to make people support the war effort."Posterler, insanları savaş çabalarını desteklemeleri için propaganda amacı taşıyordu.
boykot
Hoşnutsuzluk göstermek veya bir değişiklik sağlamak amacıyle bir şeyi satın almamak, kullanmamak veya ona katılmamak.
"Customers boycotted the unfair company."Müşteriler haksız şirketi boykot etti.
ambargo
Belirli bir ülkeyle tüm ticari faaliyetlerin yasaklandığını belirten resmi karar
"The UN imposed a trade embargo on that country for breaking rules."BM, kuralları çiğnediği için o ülkeye ticaret ambargosu koydu.
kapitalizm
Sanayi, işletmeler ve mülklerin devlete değil özel sektöre ait olduğu ekonomik ve siyasi sistem.
"Capitalism is based on private business and free markets for all."Kapitalizm, özel işletmeler ve herkes için serbest piyasalara dayanır.
vatanseverlik
Bir ülkeye, değerlerine, kültürüne, tarihine ve çıkarlarına duyulan sevgi veya bağlılık hissi.
"Patriotism is strong here."Burada vatanseverlik güçlü.
liberalizm
Kişisel özgürlüğü, demokrasiyi, toplumda kademeli değişimleri ve serbest ticareti savunan siyasi inanç.
"Liberalism is a belief in personal freedom and equal rights for everyone."Liberalizm, kişisel özgürlüğe ve herkes için eşit haklara olan inançtır.
komünizm
Devletin tüm sanayiyi kontrol ettiği, her vatandaşın eşit muamele gördüğü ve özel mülkiyetin bulunmadığı bir siyasi sistem.
"Communism has its critics."Komünizmin eleştirmenleri var.
yasamak
Resmi bir süreç aracılığıyla yasalar oluşturmak veya yürürlüğe koymak.
"Congress will legislate new environmental laws."Kongre yeni çevre yasaları yasayacak.
kınamak
Resmi bir şekilde sert bir şekilde eleştirmek
"The committee voted to censure the senator."Komite senatörü kınama oyu verdi.
konservatiflik
toplumda geleneksel değerleri korumaya yönelik, değişikliklerden kaçınma eğilimi gösteren siyasi inanç
"Conservatism is about keeping old traditions and not changing things too fast."Konservatiflik, eski geleneklerin korunması ve değişimlerin çok hızlı yapılmamasıyla ilgilidir.
meşrulaştırmak
Bir şeyi yasal, kabul edilebilir veya geçerli kılmak.
"The court legitimatized their marriage."Mahkeme evliliklerini meşrulaştırdı.
Bu listedeki 19 kelimeyi aralıklı tekrarla kalıcı olarak öğren
Mnimi ile çalışmaya başla