Genellikle belirli bir konuya veya konuya odaklanan, bir kişiye veya az sayıda öğrenciye sunulan bir eğitim kursudur.
"I watched a math tutorial."Karmaşık bir yazılım için çevrimiçi bir eğitim, yeni bir kullanıcıya temel işlevleri sesli anlatımla yönlendirebilir.
faculty/ˈfækəɫti/isim
fakülte
Bir üniversitede veya yüksekokulda, belirli bir konu alanında veya çalışma alanında öğretim ve araştırmadan sorumlu bir birimdir.
"The faculty teaches many students."Üniversitenin tüm fakültesi, yönetim tarafından gelecek eğitim-öğretim yılı için önerilen yeni akademik takvim oylamasına katıldı.
admission/ædˈmɪʃən/isim
kabul
Bir kişinin bir okulun öğrencisi olmasına, bir kuruluşa girmesine vb. verilen izin.
"Her admission was accepted."Kabulü onaylandı.
tutor/ˈtuːtɚ/isim
özel öğretmen
Tek bir öğrenciye veya küçük bir gruba özel ders veren öğretmen.
"My tutor is very smart."Özel öğretmenim çok akıllı.
extracurricular/ˌɛkstrə kəˈrɪkjələr/sıfat
ders dışı
Bir kolej ya da okulun düzenli müfredatına dahil olmayan etkinlikler.
"She does extracurricular activities."O, ders dışı etkinliklerde bulunur.
assessment/əˈsɛsmənt/isim
değerlendirme
Öğrencilerin bilgisini, becerilerini veya ilerlemesini test etme ve ölçme süreci.
"The assessment was hard."Değerlendirme zordu.
criteria/kɹaɪˈtɪɹiə/isim
kriterler
Bir şeyi değerlendirirken dikkate alınan belirli özellikler.
"These are the criteria."Bunlar kriterlerdir.
suspend/səˈspɛnd/fiil
askıya almak
Birinin yaptığı yanlış bir davranışın cezası olarak geçici süreliğine okula devam etmesini yasaklamak
"The school suspended the student for fighting."Okul, kavga eden öğrenciyi okuldan askıya aldı.
submit/səbˈmɪt/fiil
sunmak
Bir teklif veya belge gibi bir şeyi inceleme veya karar amacıyla yetkili bir kişiye resmi olarak iletmek
"Submit your homework before Friday."Ödevinizi Cuma gününden önce teslim edin.
Bu listedeki 9 kelimeyi aralıklı tekrarla kalıcı olarak öğren