ham madde
henüz işlenmemiş veya rafine edilmemiş, imalat veya üretimde kullanılan temel madde
"Lumber is the raw material for paper production."Kereste, kâğıt üretimi için ham maddedir.
İmalat ve Sanayi Hakkında Konuşma konusundaki 20 İngilizce kelimeyi telaffuzları, örnek cümleleri ve Türkçe karşılıklarıyla incele.
ham madde
henüz işlenmemiş veya rafine edilmemiş, imalat veya üretimde kullanılan temel madde
"Lumber is the raw material for paper production."Kereste, kâğıt üretimi için ham maddedir.
montaj hattı
Bir ürünün, her biri belirli bir görevden sorumlu farklı kişiler veya makineler tarafından adım adım birleştirildiği bir üretim süreci.
"Cars are built on an assembly line."Arabalar bir montaj hattında üretilir.
seri üretim
aynı ürünlerin verimli biçimde üretimi için büyük ölçekli, standartlaştırılmış imalat
"Mass production made automobiles affordable for the average citizen."Seri üretim, otomobillerin ortalama vatandaş için uygun fiyata satın alınabilmesini sağladı.
tedarik zinciri
bir ürünün veya hizmetin kaynağından nihai müşteriye kadar üretilmesi ve teslim edilmesinde yer alan süreçler, kuruluşlar, kişiler, faaliyetler, bilgiler ve kaynaklar dizisi
"The supply chain was disrupted by the global pandemic."Tedarik zinciri küresel pandemi nedeniyle aksadı.
depolama
Etkin dağıtım için bir depoda malların depolanması ve yönetimi.
"The company improved its warehousing."Şirket depolamasını iyileştirdi.
ticaret markası
Belirli bir şirkete ya da ürünlerine münhasır olarak ait olan isim ya da tasarım.
"The company's distinctive logo is a registered trademark."Şirketin ayırt edici logosu tescilli bir ticaret markasıdır.
arızadan kaynaklı durma süresi
bilgisayar gibi bir makinenin çalışmadığı süre
"The factory experienced unexpected downtime due to a machine failure."Fabrika, makine arızası nedeniyle beklenmedik bir arızadan kaynaklı durma süresi yaşadı.
ağır sanayi
Büyük ürünler üreten ya da büyük makineler ve tesisler gerektiren, genellikle ham maddelerin çıkarılması, işlenmesi ya da imalatını kapsayan sanayi dalı.
"Heavy industry builds large machines."Ağır sanayi büyük makineler üretir.
hafif sanayi
ağır sanayiye kıyasla daha az sermaye yoğunluğunda ekipman ve tesis gerektiren, doğrudan tüketici kullanımına uygun nihai ürünler üreten imalat sektörü
"The assembly of electronics is a form of light industry."Elektronik ürünlerin montajı hafif sanayiye bir örnektir.
tam zamanında üretim
stok maliyetlerini azaltmak amacıyla malların yalnızca ihtiyaç duyulduğunda üretilmesini ve teslim almayı hedefleyen bir üretim stratejisi
"The factory uses a just in time system to minimize inventory."Fabrika, stok miktarını en aza indirmek için tam zamanında üretim sistemini kullanır.
arıtma tesisi
petrol veya şeker gibi doğal bir maddeden diğer tüm maddeleri çıkararak saf hale getirildiği fabrika
"The oil refinery processes crude oil."Petrol arıtma tesisi ham petrolü işler.
dökümhane
metalin eritilip farklı şekillere veya nesnelere dönüştürüldüğü bir fabrika veya atölye
"The metal was sent to foundry."Yeni kuralların uygulanması kargaşaya neden oluyor.
kereste fabrikası
tomrukları veya keresteyi kesmek, işlemek ve standart ölçülerde kereste veya ahşap ürünlere dönüştürmek için makine donatılmış bir tesis veya sanayi tesisi
"Logs were transported from the forest to the local sawmill."Tomuğun ormandaki yerel kereste fabrikasına taşındı.
el yapımı
ustalık gerektiren veya geleneksel yöntemleri içeren ürün veya uygulamalarla ilgili; genellikle yüksek kaliteli, el işçiliğiyle yapılmış mallara yol açan
"They sell artisanal bread."El yapımı ekmek satıyorlar.
kıyaslama ölçütü
Bir şeyi ölçmek veya karşılaştırmak için kullanılan standart veya referans noktası; genellikle kalite veya performans değerlendirmesi amacıyla kullanılır
"The new processor sets a benchmark for performance."Yeni işlemci performans açısından bir kıyaslama ölçütü belirliyor.
dış kaynak kullanımı
Bir şirketin mal veya hizmetlerinin şirket dışından bir taraf tarafından sağlanması süreci
"They decided on outsourcing."Konuklar palto dolabında palto bırakıyor.
altyapı
Ekonomik faaliyetleri ve günlük yaşamı destekleyen yollar, köprüler, kamu hizmetleri ve kamu hizmetleri gibi fiziksel ve organizasyonel varlıklar
"The government plans to invest heavily in new infrastructure."Hükümet yeni altyapıya yoğun yatırım yapmayı planlıyor.
sanayileşme
Bir bölge veya ülke içinde sanayilerin geliştirilip genişletilmesi süreci; gelişmiş makineler, teknoloji ve organize işgücü kullanılarak malların artan üretimini içerir
"Industrialization changed the country greatly."Balkon yeşillikle dolu.
yalın üretim
İsrafı en aza indirirken üretkenliği ve verimliliği en üst düzeye çıkarmayı amaçlayan bir üretim yöntemi
"Lean manufacturing improves efficiency."T-testi kırk serbestlik derecesine sahiptir.
bilgisayar destekli üretim
Üretim süreçlerini otomatikleştirmek ve optimize etmek için yazılım ve bilgisayar kontrollü makinelerin kullanılması
"The part was cut precisely using computer-aided manufacturing."Parça, bilgisayar destekli üretim kullanılarak hassas bir şekilde kesildi.
Bu listedeki 20 kelimeyi aralıklı tekrarla kalıcı olarak öğren
Mnimi ile çalışmaya başla