tam gıda
az veya hiç yapay madde içermeyen ve sağlıklı kabul edilen gıda.
"A wholefood diet means eating food that is not processed at all."Tam gıda diyeti, hiç işlenmemiş gıda yemek anlamına gelir.
Yiyecek ve İçecekler Hakkında Konuşma konusundaki 10 İngilizce kelimeyi telaffuzları, örnek cümleleri ve Türkçe karşılıklarıyla incele.
tam gıda
az veya hiç yapay madde içermeyen ve sağlıklı kabul edilen gıda.
"A wholefood diet means eating food that is not processed at all."Tam gıda diyeti, hiç işlenmemiş gıda yemek anlamına gelir.
antipasto
bir yemeğin ana bölümünden önce yenen, İtalya kökenli küçük bir tabak.
"The antipasto had olives"Antipasto'da zeytin vardı.
saat on bir molası
genellikle sabah 11 civarında, genellikle çay veya kahve eşliğinde bisküvi, pasta veya benzeri küçük ikramlardan oluşan hafif bir ikram veya atıştırmalık.
"We had tea and biscuits for elevenses at eleven o'clock sharp."Saat tam on birde saat on bir molası için çay ve bisküvi yedik.
çırak aşçı
deneyimli şeflerin gözetiminde mutfakta öğrenen ve yardımcı olan genç bir aşçı.
"The commis chef prepared the vegetables."Çırak aşçı sebzeleri hazırladı.
aşırı tüketim
Bir kişinin aşırı miktarda yemek yemesi ya da alkol içmesi gibi bir eylem.
"A weekend food binge."Hafta sonu bütün diziyi tek bir oturuşta izleyerek aşırı tüketim yaptı.
temiz beslenme
İşlenmiş gıdalardan kaçınılarak daha sağlıklı olunmaya çalışılan bir diyet türü.
"Clean eating means eating only fresh"Temiz beslenme, yalnızca taze gıdalar tüketmek demektir.
çörten
Turşu, sebze, baharat ve otlardan oluşan ve sos olarak kullanılan bir karışım
"Mango chutney is a sweet and spicy sauce served with curry."Mango çörten, körili servis edilen tatlı ve baharatlı bir sosdur.
gurme
Yemek ve şarabı çok iyi bilen ve bunlardan keyif alan kişi
"He is a gourmet."Gurme yemeği beş kurs içeriyordu ve çok para harcamıştık.
ızgara
gıdayı ısıya maruz bırakma, genellikle ateşin üzerinde veya ızgaranın altında pişirme yöntemi.
"Broiling chicken for dinner."Akşam yemeği için tavuk ızgara.
mutfak sanatlarıyla ilgili
Yemeğin hazırlanması, pişirilmesi veya sunumuyla ilgili
"I love culinary arts."Mutfak sanatlarını çok seviyorum.
Bu listedeki 10 kelimeyi aralıklı tekrarla kalıcı olarak öğren
Mnimi ile çalışmaya başla