supervision
/ˌsupɝˈvɪʒən/
isim
denetim
Bireylerin veya bir grubun faaliyetlerini, kurallara veya hedeflere uyum sağlamalarını garanti altına almak için gözetme süreci veya eylemidir.
"The children need adult supervision at the swimming pool."Çocuklar havuzda yetişkin denetimine ihtiyaç duyar.
conglomerate
/kənˈɡɫɑmɝət/
isim
konglomera
Farklı firmaların veya işletmelerin birleşmesiyle oluşan şirkettir.
"The media conglomerate owns TV stations and newspapers worldwide."Medya konglomerası dünya çapında televizyon istasyonlarına ve gazetelere sahiptir.
maladministration
/mˌælɐdmˌɪnɪstɹˈeɪʃən/
isim
kötü yönetim
özellikle kamu kurumlarında veya örgütlerde verimsiz veya usulsüz yönetim
"The report showed maladministration in the city government."Rapor belediye yönetiminde kötü yönetimi ortaya koydu.
syndicate
/ˈsɪndəˌkeɪt/
isim
sendika
Belirli bir iş projesini yürütmek veya finanse etmek amacıyla bir araya gelen bir grup insan veya işletme.
"A syndicate of banks provided the big loan for the new bridge."Bir banka sendikası yeni köprü için büyük krediyi sağladı.
consensus
/kənˈsɛnsəs/
isim
oybirliği
Bir grubun tüm üyeleri tarafından varılan anlaşmadır.
"The team reached a consensus on the new project plan."Ekip, yeni proje planı konusunda oybirliğine vardı.
directive
/daɪˈɹɛktɪv/
isim
yönerge
Eylemlere veya kararlara rehberlik etmek için verilen açık talimat veya emirdir.
"The manager issued a new safety directive."Yönetici yeni bir güvenlik yönergesi yayımladı.
headquarters
/ˈhɛdˌkwɔrtɚz/
isim
genel merkez
Büyük bir şirketin veya kuruluşun ana ofislerinin bulunduğu yerdir.
"The company headquarters is in the center of the city."Şirketin genel merkezi şehrin merkezinde yer almaktadır.