Gerilim seviyelerini dönüştüren ve elektrik akımlarını düzenleyen, genellikle elektrik enerjisi dağıtım sisteminde bulunan tesis
"The substation changes high voltage electricity into lower voltage for our homes."Trafo merkezi, yüksek gerilimli elektriği evlerimiz için daha düşük gerilime dönüştürür.
transformer/tɹænsˈfɔɹmɝ/isim
transformatör
Alternatif akımın gerilimini yükseltmek veya düşürmek için kullanılan elektrik cihazı.
"The transformer changes voltage level."Transformatör gerilim seviyesini değiştirir.
fracking/fɹˈækɪŋ/isim
hidrolik kırılma
Kayaç oluşumlarını kırmak amacıyla yüksek basınçlı sıvı enjekte ederek yeraltından doğal gaz veya petrol çıkarmak için kullanılan bir yöntem.
"Fracking extracts gas from rocks."Hidrolik kırılma kayaçlardan gaz çıkarır.
conduit/ˈkɑnduɪt/isim
kanal
Elektrik kablolarını, telleri veya diğer tesisatları güvenli ve düzenli iletim amacıyla korumak, muhafaza etmek veya yönlendirmek için kullanılan boru, tüp veya kanal.
"The conduit carries electrical wires."Kanal elektrik kablolarını taşır.
alternating current/ˈɔːltɚnˌeɪɾɪŋ kˈɜːɹənt/isim
alternatif akım
Yönünü periyodik olarak değiştiren, özellikle uzun mesafeli iletimdeki verimliliği nedeniyle güç dağıtım sistemlerinde yaygın olarak kullanılan elektrik akımı.
"Alternating current changes direction many times each second in the power lines."Alternatif akım, hatlarda her saniye birçok kez yön değiştirir.
alternative fuel/ɔːltˈɜːnətˌɪv fjˈuːəl/isim
alternatif yakıt
Fosil yakıtların yerine kullanılabilecek herhangi bir yakıt.
"Electricity is an alternative fuel."Elektrik bir alternatif yakıttır.
biofuel/bˌaɪoʊfjˈuːəl/isim
biyoyakıt
Bitkiler veya atık gibi canlı maddelerden üretilen, yenilenebilir enerji kaynağı olarak kullanılabilen yakıt türü.
"Biofuel comes from plants."Biyoyakıt bitkilerden elde edilir.
biogas/bˌaɪoʊɡˈæs/isim
biyogaz
Özellikle metan içeren, hayvan veya bitki kalıntılarının ayrışması sonucu üretilen ve yakıt olarak kullanılan gaz.
"Biogas is made from organic waste."Biyogaz organik atıklardan elde edilir.
Bu listedeki 8 kelimeyi aralıklı tekrarla kalıcı olarak öğren