canını dişine takmak
bir şeyi yapmak veya başarmak için elinden gelenin en iyisini yapmak
"I busted a gut trying to finish on time."Zamanında bitirmek için canımı dişime taktım.
New Headway Orta Kelime Listesi listesindeki "Günlük İngilizce (Unit 12)" ile ilgili 20 İngilizce kelimeyi telaffuzu, örnek cümlesi ve Türkçe anlamıyla birlikte öğren.
canını dişine takmak
bir şeyi yapmak veya başarmak için elinden gelenin en iyisini yapmak
"I busted a gut trying to finish on time."Zamanında bitirmek için canımı dişime taktım.
işin doğası gereği
bir kişinin işinin tipik veya normal bir parçası olan bir şey
"For a firefighter, this is all in a day's work."Bir itfaiyeci için bu işin doğası gereği.
tamamen aynı fikirdeyim
birinin sözünü tam anlamıyla onaylamak
"'This pizza is really good.' — 'You can say that again!'""Bu pizza gerçekten çok güzel." — "Tamamen aynı fikirdeyim!"
zaman gösterecek
Bir durumun doğruluğu, geçerliliği ya da etkisinin ilerleyen zamanla ortaya çıkacağını ifade eder.
"It is a new school — time will tell."Yeni bir okul — zaman gösterecek.
kendi damak zevkinize uygun
Kişinin zevk, değer ya da tercihleriyle tam uyumlu olduğunu anlatan ifade
"You are a man after my own heart."Sen benim damak zevkime uygun bir adamsın.
yaşa ve öğren
Hataların öğrenme sürecinin doğal bir parçası olduğunu, başarısızlıktan cesaret kırılmaması gerektiğini vurgulayan bir söylem.
"Live and learn. That is a good lesson."Yaşa ve öğren. Bu güzel bir ders.
yaşa ve yaşasın
farklı yaşam tarzlarını, görüşleri ya da inançları hoşgörü ve kabulle karşılamayı savunan bir söylem
"He does not care what others do — live and let live."Başkalarının ne yaptığı onu ilgilendirmez — yaşa ve yaşasın.
dünyayı çeşitlilik oluşturur
dünyanın işleyişi ve gelişmesi için insanların farklılıklarının ve çeşitliliğinin gerekli olduğunu ifade eder
"It takes all sorts to make a world — some people love loud music."Dünyayı çeşitlilik oluşturur — bazı insanlar yüksek sesli müziği sever.
kazanırsın da, kaybedersin de
hayatın başarı ve başarısızlıklarla dolu olduğunu, bunlardan ders alıp pozitif kalmanın gerektiğini hatırlatır
"We lost today, but you win some, you lose some."Bugün kaybettik, ama kazanırsın da, kaybedersin de.
her gün yeni bir şey öğrenirsin
her gün yeni bilgi edinme ya da yeni bir bakış açısı kazanma fırsatı bulunduğunu söyler
"I did not know that word before. You learn something new every day!"Bu kelimeyi daha önce bilmiyordum. Her gün yeni bir şey öğrenirsin!
laf ebeliği yapmak
yapmayı planladığı şeyler hakkında sürekli konuşan ancak çok az şey yapan veya başaran birini tanımlamak için kullanılır
"Do not listen to him, he is all talk."Onu dinleme, laf ebeliği yapıyor.
dünyanın sonu
tam bir felaket ya da mümkün olan en kötü durum anlamında kullanılan bir ifade
"Failing a test is not the end of the world."Bir sınavdan düşük not almak dünyanın sonu değildir.
bir duvara çarpmak
ilerlemenin çok zor ya da imkânsız olduğu bir noktaya ulaşmak
"I hit a brick wall today."Bugün bir duvara çarptım.
büyük zekâlar aynı şeyi düşünür
Zeki ya da yaratıcı kişilerin benzer sorunlara benzer çözümler bulma eğiliminde olduklarını ifade eder.
"We had the same idea! Great minds think alike."Aynı fikri düşündük! Büyük zekâlar aynı şeyi düşünür.
ayakları yere basmak
pratik, gerçekçi ve mütevazı bir tutuma sahip olmak
"She keeps her feet on the ground."O ayaklarını yere basıyor.
ona bana tercih ederim
bir durumun veya kaderin kendisi yerine başka birine olmasından dolayı rahatlama veya minnettarlık hissetmeyi ifade etmek için kullanılır
"They asked me to go bungee jumping. Rather him than me!"Bungee jumping yapmamı istediler. Ona bana tercih ederim!
boş ver
bir şeyin endişe etmeye ya da dikkate almaya değmediğini belirtmek
"Never mind. It is not important anymore."Boş ver. Artık önemli değil.
bazıları için iyi
avantajlı veya ayrıcalıklı bir durumda görünen birine karşı kıskançlık, haset veya güceniklik ifade etmek için kullanılır
"It's alright for some, isn't it?"Bazıları için iyi, değil mi?
daha kötüsü olabilirdi
durumun zaten oldukça kötü olduğunu veya olumlu bir bakış açısı bulma çabasına rağmen sonucun hayal kırıklığı yarattığını alaycı bir şekilde söylemek için kullanılır
"I missed the bus, but it could have been worse — at least it was not raining."Otobüsü kaçırdım ama daha kötüsü olabilirdi — en azından yağmur yağmıyordu.
canını dişine takmak
bir şeyi başarmak veya elde etmek için elinden gelenin en iyisini yapmak
"I will bust a gut."Canımı dişime takacağım.
Bu listedeki 20 kelimeyi aralıklı tekrarla kalıcı olarak öğren
Mnimi ile çalışmaya başla