modül
Bir üniversite veya kolej tarafından sunulan bir ders içindeki, belirli bir konuyu veya çalışma alanını kapsayan bir çalışma birimi.
"This module is required."Bu modül zorunludur.
Face2Face Orta-Üstü Kelime Listesi listesindeki "Ünite 1 - 1B" ile ilgili 22 İngilizce kelimeyi telaffuzu, örnek cümlesi ve Türkçe anlamıyla birlikte öğren.
modül
Bir üniversite veya kolej tarafından sunulan bir ders içindeki, belirli bir konuyu veya çalışma alanını kapsayan bir çalışma birimi.
"This module is required."Bu modül zorunludur.
deneme
Belirli bir konuyu kısa olarak inceleyen veya tartışan yazı parçası
"The student wrote an essay on climate change."Öğrenci iklim değişikliği hakkında bir deneme yazdı.
tez
Bir üniversite öğrencisinin ileri bir derece almak için sunduğu belirli bir konu üzerine uzun bir yazı.
"Write your dissertation."Tezini yaz.
ilerleme raporu
bir proje ya da girişimin durumu ya da gelişimi hakkında bilgi veren belge ya da sözlü güncelleme
"The teacher sends a progress report to the parents."Öğretmen ilerleme raporunu velilere gönderir.
profesör
Bir üniversitede veya kolejde belirli bir konuda uzmanlaşmış ve sıklıkla araştırma yapan deneyimli öğretim üyesi
"The professor gave a fascinating talk."Profesör büyüleyici bir konuşma yaptı.
seminer
Bir üniversitede veya kolejde küçük bir öğrenci grubunun ve bir öğretmenin belirli bir konuyu tartıştığı ders veya kurs
"I attended a seminar on climate change."İklim değişikliği üzerine bir seminere katıldım.
burs
Eğitim kurumları tarafından, büyük yeteneğe sahip bir kişiye eğitimini maddi olarak desteklemek amacıyla verilen para miktarı.
"She got a scholarship."Burs kazandı.
yüksek lisans derecesi
Mezunların bir veya iki yıl daha eğitim alarak elde edebilecekleri bir üniversite derecesi.
"She is pursuing a master's degree."Yüksek lisans yapıyor.
felsefe Doktoru
Belirli bir konuda ileri düzeyde araştırma yapmış bir kişiye verilen çok üst düzey bir üniversite derecesi.
"He has a Doctor of Philosophy."Felsefe Doktoru var.
eğitim
özellikle okul, üniversite veya yüksekokul düzeyinde öğretme ve öğrenme süreci
"Education is important."Eğitim önemlidir.
lisans öğrencisi
üniversitede veya yüksekokulda ilk derecesini tamamlamaya çalışan öğrenci
"She is an undergraduate."O bir lisans öğrencisidir.
lisansüstü
Daha ileri bir derece almak için bir üniversitede okuyan lisans öğrencisi.
"He is a postgraduate."Lisansüstü.
ders
Okulda, kolejde veya üniversitede çalıştığımız bilginin bir dalı veya alanı
"Math is a hard subject."Matematik onun en sevdiği okul dersi.
kurs
Belirli bir konuda verilen dersler veya konuşma dizisi
"I'm taking a photography course now."Şu an bir fotoğrafçılık kursuna gidiyorum.
ödev
Bir öğrenciye yapması verilen bir görev
"The reporter is on a special assignment."Muhabir özel bir görevde.
not
Bir öğretmenin bir öğrencinin performansının ne kadar iyi olduğunu göstermek için verdiği harf veya sayı; bir yarışmada veya sınavda doğru cevap için verilen puan
"She got a good mark."Makalesinde iyi bir not aldı.
sürekli
Ara verilmeden, kesintisiz gerçekleşen
"The noise is continuous."Gürültü sürekli.
özel öğretmen
Tek bir öğrenciye veya küçük bir gruba özel ders veren öğretmen.
"My tutor is very smart."Özel öğretmenim çok akıllı.
öğretim görevlisi
üniversitede veya yüksekokulda dersler veren, genellikle lisans düzeyinde eğitimle ilgilenen ancak profesör unvanına sahip olmayan kişi
"The lecturer was clear."Öğretim görevlisi anlaşılır bir şekilde anlattı.
ders/eğitim
Genellikle belirli bir konuya veya konuya odaklanan, bir kişiye veya az sayıda öğrenciye sunulan bir eğitim kursudur.
"I watched a math tutorial."Karmaşık bir yazılım için çevrimiçi bir eğitim, yeni bir kullanıcıya temel işlevleri sesli anlatımla yönlendirebilir.
diploma
üniversite veya yükseköğretim öğrencilerine eğitimlerini başarıyla tamamladıklarında verilen belge
"She earned a degree in engineering."Mühendislik alanında diploma aldı.
graduate
Üniversite ya da kolejden mezuniyet koşullarını tamamlayıp diploma almış kişi.
"The graduate receives a diploma."Graduate diplomasını alır.
Bu listedeki 22 kelimeyi aralıklı tekrarla kalıcı olarak öğren
Mnimi ile çalışmaya başla